BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

hardrock

Uit de rockmuziek ontstane muziekstijl, die vanaf de jaren ’70 een grote vlucht neemt door de populariteit van groepen als Led Zeppelin , The Who , Aerosmith , ACDC, Black Sabbath en Deep Purple . Iets later komen daar andere grote namen bij zoals Van Halen , Europe, Boston , Guns N’ Roses en Bon Jovi . De rol van de elektrische sologitaar domineert. In Nederland ontwikkelt Golden Earring zich vanaf de hit Radar Love naar een hardrockband.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop