BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > Guns N' Roses
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Guns N' Roses

Amerikaanse hardrockband . Opgericht in Los Angeles in 1985. De bezetting waarin de band het meest succesvol was bestond uit Axl Rose (zang), Slash (leadgitaar) Izzy Stradlin (gitaar) Duff McKagan (basgitaar) Steven Adler (drums )
De muziek die de band maakte kent twee gezichten. Enerzijds mooie, ontroerende balladachtige rocknummers zoals Sweet Child O’Mine en November Rain. Aan de andere kant ruige, rauwe hardrock en metal zoals te horen is in nummers als Civil War, You Could Be Mine en Patience. Door ruzies, alcohol- en drugsmisbruik viel de band geleidelijk uit elkaar.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop