BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > Wilson Pickett
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Wilson Pickett

Wilson Pickett (1941-2006) is een Amerikaanse soulzanger, die vooral in de jaren ’60 in Amerika tientallen hits aflevert. De bekendste zijn In The Midnight Hour (1965) en Land Of Thousand Dances (1966). In Nederland is zijn succes wat minder totdat hij de Beatles-cover Hey Jude (1969) uitbrengt. Hij wordt gezien als degene die als een der eersten gospel en wereldse muziek weet te integreren.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop