BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > The Shadows
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

The Shadows

Engelse instrumentale band, van 1958 tot 1969 de vaste begeleidingsgroep van Cliff Richard , maar daarnaast ook actief in het uitbrengen van succesvolle muziek zonder zanger. Hun aanvankelijke naam The Drifters moeten ze al snel veranderen wegens bezwaar van de Amerikaanse groep met dezelfde naam. In de jaren ’60 hebben ze ook in Nederland diverse hits zoals Apache, Guitar Tango en Atlantis. Sologitarist Hank Marvin (1942) wordt door veel latere gitaristen als voorbeeld gezien.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop