BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > The Breeders
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

The Breeders

Amerikaanse indiepopgroep (indie is een verzamelnaam voor experimentele muziek) rond de tweeling Kim en Kelley Deal (1961) die vanaf 1988 alternatieve rock maakt, aanvankelijk als nevenproject van de toen veel bekendere Pixies , waarin Kim Deal basgitaar speelt. Ook een ander bandlid, Tanya Donelly, beschouwt The Breeders als een tijdelijk zijpad als haar groep Throwing Muses minder actief is. Na de hit Cannonball wordt de groep regelmatig gevraagd als voorprogramma van topgroepen als Nirvana , maar na het vertrek van Kelley in 1995 verliest de groep veel publieke belangstelling.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop