BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > Marty Robbins
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Marty Robbins

Marty Robbins (Martin David Robinson , 1925-1982) is een Amerikaanse country & western zanger, componist en acteur die in dezelfde periode als Jim Reeves een vergelijkbare populariteit behaalt. Hij schakelt na een periode met pure countrymuziek echter over op meer rock - en popgetinte nummers om zijn publiek te blijven binden. Toch zijn echte countrynummers als Singing The Blues (1956) en El Paso (1959) – ook in Nederland – het best verkocht.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop