BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > Martin Carthy
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Martin Carthy

Martin Dominic Forbes Carthy (1941) is een Engelse folkzanger en folkgitarist. Hij is al een halve eeuw een van de invloedrijkste personen in de Engelse traditionele muziek. Behalve een groot aantal soloplaten heeft hij veel muziek uitgebracht met Dave Swarbrick , de violist van Fairport Convention , en jarenlang deel uitgemaakt van de folkrockgroepen Steeleye Span , The Albion Band en Brass Monkey en met de meer traditionele groep Waterson-Carthy, samen met echtgenote Norma Waterson en dochter Eliza Carthy.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop