BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > Judas Priest
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Judas Priest

Engelse heavy metalband, opgericht in 1969. Hun onderscheidende kenmerken zijn de dubbele sologitaar en de macabere teksten die vaak over de dood gaan. De groep introduceert ook de leren accessoires, zoals polsbanden, afgezet met metalen spikes, die sindsdien in de heavy metal scene gemeengoed zijn. Van de 25 albums worden samen zo’n 50 miljoen exemplaren verkocht wat de groep een van de commercieel meest succesvolle metalbands ter wereld maakt.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop