BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Ice Cube

Ice Cube is de artiestennaam van O’Shea Jackson (1959). Hij is een van de eerste vertegenwoordigers van de gangstarap . In 1987 treedt hij toe tot de hiphopgroep N.W.A. (Niggaz Wit Attitudes) en schrijft daarvoor ook een groot deel van de teksten. Eind 1989 verlaat hij N.W.A. met ruzie en begint hij een solocarrière. Zijn teksten zijn vaak controversieel, heftig en sterk politiek getint.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop