BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Celia Cruz

Celia Cruz is de artiestennaam van Ursula Hilaria Celia de la Caridad Cruz Alfonso (1925-2003). Ze is een Cubaanse salsazangeres , die daar vanaf 1950 als zangeres van de groep La Sonora Matancera enorm populair wordt. In 1959 – na de komst van Fidel Castro – vertrekt ze via Mexico naar de Verenigde Staten waar ze haar carrière voortzet, meer dan 60 platen uitbrengt en zeven Grammy Awards krijgt. Daar verwerft ze ook de bijnaam 'Queen of Salsa'.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop