BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > Cat Stevens
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Cat Stevens

Cat Stevens, sinds 1977 werkend onder naam Yusuf Islam, is de artiestennaam van Stephen Demetre Georgiou (1948), een Britse zanger, songwriter en multi-instrumentalist. Na een succesvolle periode met een aantal grote hits tussen 1965 en 1968 moet hij zijn loopbaan onderbreken door ernstige longproblemen. In 1972 start hij opnieuw met meer dromerige muziek, soms met Griekse invloeden. Het nummer Morning Has Broken (1972) is daarvan het bekendste nummer en ook in Nederland een enorme hit.  Na zijn bekering tot de islam , eind 1977, brengt hij dertig jaar lang geen nieuwe muziek uit. 

 vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop