BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > Alison Moyet
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Alison Moyet

Alison (eigenlijk Genevieve Jane) Moyet (1961) is een Engelse zangeres die zich als tiener in de punk stort maar al snel ontdekt dat haar warme stem beter bij de blues past. Desondanks begint ze in 1981 samen met Vince Clarke (ex Depeche Mode ) het duo Yazoo, dat synthipop maakt en daarmee enkele grote hits heeft, zoals Only You en Don’t Go (beide 1982). In 1983 gaat Yazoo ter ziele en begint Moyet een solocarrière met muziek die beter past bij haar stem. Ook daarmee heeft ze succes: van haar eerste twee albums, Alf (1984) en Raindancing (1987) worden wereldwijd miljoenen exemplaren verkocht.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop