BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > Alexis Korner
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Alexis Korner

Alexis Korner (1928-1984) is een bluesmuzikant van gemengde Oostenrijks-Grieks-Turkse afkomst, die grote invloed heeft gehad op de ontwikkeling van de bluesen de rhythm & blues in Engeland . In 1949 begint hij bij The Chris Barber Jazz Band en in 1954 start hij een van de eerste Engelse skiffle groepen. Met het oprichten van Blues Incorporated (1961) richt hij zich definitief op de blues. Diverse musici van bands als Cream , The Rolling Stones , Led Zeppelin en The Animals spelen met hem samen en worden door hem beïnvloed.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop