BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Paula Rego

(1935) Van geboorte Portugese werkt Rego zowel in Portugal als Groot-Brittannië. In beide landen is zij een bekende kunstenares van grote figuratieve schilderijen met een verhalende inhoud, soms in de vorm van een drieluik. Met traditionele methodes van figuurtekenen in zwaar chiaroscuro geeft zij vorm aan theatrale verbeeldingen waarin spookachtige personages een scène spelen tegen een verontrustende of nostalgische achtergrond.
Haar beladen figuratief werk verwijst naar traumatische jeugdervaringen.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop