BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Filosofie > wetenschapsfilosofie
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

wetenschapsfilosofie

De tak van de filosofie die zich vragen stelt over de methoden van de wetenschap (inductie, deductie ), de betrouwbaarheid van wetenschappelijke kennis (verificatie, falsificatie ), de mogelijkheden en de grenzen, de (metafysische) veronderstellingen en doeleinden van de wetenschap. Voor het logisch positivisme is wetenschapsfilosofie de enige zinvolle tak van de filosofie en daartoe zou ze zich dan ook moeten beperken.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop