BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Filosofie > Hannah Arendt
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Hannah Arendt

(1906-1975) Amerikaanse filosofe van Duits-joodse afkomst. Briljant leerlinge en kortstondige geliefde van Heidegger . Past de fenomenologische methode toe op de politieke werkelijkheid. Zij benadrukt het actieve aspect van de menselijke conditie, dat in de westerse filosofische traditie, zeker na de Griekse oudheid, onderbelicht is gebleven. Schreef een baanbrekende studie over het totalitarisme als moderne staatsvorm, waarin zij de overeenkomsten aantoont tussen het Rusland van Stalin en het Duitsland van Hitler. Ze werd in één klap beroemd en omstreden door haar verslag van het proces tegen Eichmann, waarin ze haar stelling verkondigt van 'de banaliteit van het kwaad'.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop