BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Bijbel > Johannes de Doper
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Johannes de Doper

Boeteprofeet die de doop bediende 'tot bekering van zonden'. Lucas vertelt in oudtestamentische verteltrant (zie ook Sara ) van zijn wonderbare geboorte uit een 'onvruchtbare' vrouw (Lucas 1), Elisabeth. Ook Jezus zou zich door hem in de Jordaan hebben laten dopen. Hij werd onthoofd wegens zijn kritiek op Herodes Antipas , die zijn vrouw verjaagd had en met zijn schoonzuster Herodias getrouwd was (Marcus 6).
Zie ook
Salomé.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

Voor uitgebreide informatie raadplege men van Nico ter Linden Het verhaal gaat, een zesdelige hervertelling van de bijbelse verhalen met uitleg. Er is ook een soortgelijke uitgave voor kinderen: Moet je horen.

paginatop