BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > Elmore James
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Elmore James

Elmore James (geboren als Elmore Brooks , 1918-1963) is een Amerikaanse bluesmuzikant . Hij staat bekend als de koning van de slidegitaar. Samen met Muddy Waters , Sonny Boy Williamson en Howlin’ Wolf geldt hij als de grootste vertegenwoordigers van de elektrische blues. Hij is sterk beïnvloed door Robert Johnson en heeft op zijn beurt veel andere gitaristen beïnvloed, zoals Jimi Hendrix en Brian Jones.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop