BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Filosofie > Seneca
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Seneca

Lucius Annaeus (ca. 4 v.Chr.-65 n.Chr.) Romeinse filosoof van Spaanse origine, leermeester van de jonge Nero , bij wie hij later in ongenade viel en op wiens bevel hij zelfmoord pleegde. Hij is een van de belangrijkste vertegenwoordigers van het stoïcisme. Filosofie is voor hem in de allereerste plaats de kunst om een goed leven te leiden. De hoogste deugd is dan ook het trouw zijn ten aanzien van jezelf. Zijn geschriften zijn van een hoog literair gehalte, en wellicht mede daardoor heeft hij een grote invloed gehad op de 'staatsfilosofie' van het latere Romeinse rijk, maar ook op de levensfilosofie van het christendom .vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop