BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Bouwkunde > Trias energetica
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Trias energetica

Trias Energetica is een maatschappelijk breed gedragen stappenplan om op een duurzame manier met energie om te gaan. Voor duurzaam bouwen : neem zoveel mogelijk maatregelen in stap 1. Kan dat niet meer, neem dan maatregelen uit stap 2 en als het echt niet ander kan, maatregelen uit stap 3.
De drie stappen zijn:
1. Gebruik zo min mogelijk energie (bijvoorbeeld door isolatie)
2. Gebruik duurzame energie (bijvoorbeeld zonne- of windenergie )
3. Gebruik energie van uitputbare bronnen (aardgas, kolen) zo slim mogelijk.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop