Orkater

Orkater is een theatercollectief dat sinds 1980 eigen producties maakt in combinaties van theater en muziek. Vaste makers – zoals Alex van Warmendam en Porgy Franssen – en freelancers werken in wisselende combinaties. Orkater richt zich op nieuwe toneelteksten en nieuwe muziekcompostities. Orkater is in Amsterdam gevestigd, maar geeft voorstellingen in schouwburgen door het hele land.
Orkater is een voortzetting van Hauser Orkater dat in de jaren tachtig veel succes had met dezelfde mix van theater, (pop)muziek en mime, toen vaak in absurdistische voorstellingen. Twee kleine gezelschappen vallen onder Orkater: Mexicaanse Hond van Alex van Warmendam en De Nieuwkomers waar jonge theatermakers kans krijgen hun ideeën te verwezenlijken.

Quizvraag v/d week

Woord v/d week

Meest gezocht deze week

Welke Italiaanse architect was de grondlegger van het classicisme?


JUIST!NIET JUIST!

Palladio

Mythologie > Grieks-Romeins

Orion

In de Griekse mythologie een succesvolle jager op wie Artemis verliefd raakte. Apollo, de broer van Artemis, ging daar niet mee akkoord. Met een list kreeg hij Artemis zo ver dat zij Orion neerschoot met een pijl. Toen zij merkte wat zij had gedaan, was zij ontroostbaar en maakte ze van hem een sterrenbeeld. Daarna werd zij nooit meer verliefd op een ander.