BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Nederlandse geschiedenis 1900 - 1945

Als ergens opgaat dat de geschiedenis van een land niet is los te zien van de wereldgeschiedenis dan is dat wel voor Nederland in de twintigste eeuw. Kon de Eerste Wereldoorlog nog grotendeels aan het land voorbij gaan doordat Nederland neutraal bleef, de Tweede Wereldoorlog heeft het in alle hevigheid verwond en getekend.
De onderwerpen uit de oorlogsjaren ’40 -’45  hebben op de overzichtspagina een gele achtergrondkleur gekregen en die van 1900 tot 1940 een grijze. Bekende personen staan tegen een lichtblauwe achtergrond.  In één oogopslag is zo te zien hoe zwaar die vijf oorlogsjaren wegen in het totaal van hier voor die 45 jaren uitgekozen onderwerpen.

Onder veel van de onderwerpen uit de Tweede Wereldoorlog staat een link naar de WOII Canon opgesteld door het NIOD. 

 Dolph Kohnstamm en André van Os  


Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop