BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

       Robbert van der Waall Robert W. van der Waall (1941) studeerde wiskunde aan de Universiteiten van Leiden en Mainz, en aan het Collège de France te Parijs. In 1972 promoveerde hij op een proefschrift over een onderzoek in de groepentheorie. Van 1968 tot 1977 was hij werkzaam aan de Katholieke Universiteit te Nijmegen en tevens aan de Gelderse Leergangen (1974-1977) aldaar. Van 1977 tot zijn pensionering in 2006 was hij verbonden aan de Universiteit van Amsterdam, alwaar hij  o.a. voorzitter was van de examencommissie van de Vakgroep Wiskunde van 1990 tot 2006 . Hij trad enkele malen op als gasthoogleraar in de algebra aan de Universiteiten van Athene en L'Aquila. Vanaf 1994 tot 2000 vervulde hij de functie van voorzitter van de Kamer Wiskunde van de Vereniging van Samenwerkende Nederlandse Universiteiten. Sinds 2006 is hij onder meer mederedacteur van het Biografisch Woordenboek van Nederlandse Wiskundigen. 
 Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop