BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

       rik_smitsRik Smits (1953) studeerde Engels en algemene taalwetenschap in Amsterdam en Nijmegen. Daarna was hij tien jaar lang verbonden aan achtereenvolgens de universiteiten van Amsterdam, Tilburg, Eindhoven en Leiden. In 1989 promoveerde hij op de structuur van relatieve en gekloofde zinnen in de Germaanse en Romaanse talen. Sindsdien publiceert hij boeken en artikelen over taal, computers en andere onderwerpen. Sinds medio 2008 is hij hoofdredacteur van De Republikein, tijdschrift voor de ware democraat. In 2009 verscheen Dageraad, hoe taal de mens maakte. Eerder publiceerde hij onder meer La Carte, tafelwoordenboek voor de Franse keuken  en De linkshandige picador, over links- en rechtshandigheid: feiten en verzinsels. Samen met Liesbeth Koenen schreef hij Peptalk, de Engelse woordenschat van het Nederlands, de Basishandleiding Nederlands, E-mailetiquette en het Handboek Nederlands (2003).
Ook ontwerpt hij af en toe websites.

Website
Peptalks   met een dagelijkse Twimmeriks (twitter-limerick)

 
Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop