BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Islam

(Arabisch: islam = overgave aan Allah ). Wereldgodsdienst, ontstaan op grond van het optreden van de profeet Mohammed op het Arabisch schiereiland in de eerste helft van de zevende eeuw n.Chr.
Moslims (islamitische gelovigen) beschouwen de emigratie van de profeet uit het hem toen nog vijandige Mekka in 622 en zijn succesvolle prediking die leidde tot de vestiging van de theocratie in Medina als het geboorteuur van de Islam. Tevens het begin van de islamitische tijdrekening.
In de loop der eeuwen heeft de Islam zich verbreid over de gehele Arabische wereld en binnen de Arabische invloedssfeer in - zuidelijk - Europa, Afrika en Azië. Tegenwoordig telt de Islam ongeveer 1 miljard aanhangers. In Nederland wonen ongeveer 900.000 moslims, in hoofdzaak afkomstig uit Turkije (ongeveer 46 procent), Marokko (ongeveer 38 procent) en Suriname (ongeveer 6 procent).vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

paginatop