Redacteuren gezocht!

Wegens uitbreiding en vervanging zijn we bij het online Cultureel woordenboek op zoek naar nieuwe redacteuren.

Heb je interesse in cultuur en wetenschap in de breedste zin van het woord? Ben je een homo universalis? Heb je iets met kennis verzamelen en delen? Vind je het leuk om door online woordenboeken te scrollen? Heb je tijd om gemiddeld een paar uur per maand mee te werken aan het updaten/opfrissen van het online Cultureel woordenboek? Dan zoeken we jou!
 
We zoeken mensen (m/v/x) die enthousiast, actief en nieuwsgierig zijn en een brede belangstelling hebben voor cultuur en wetenschap. Het is handig als je een vlotte pen hebt, maar niet noodzakelijk.
 
We komen ongeveer 2 tot 3 keer per jaar overdag bij elkaar in Amsterdam voor een vergadering. Hier bespreken we welke hoofdstukken aangevuld dan wel aangepast moeten worden en wie wat gaat doen in de tussenliggende periodes. Vervolgens doen we voorstellen voor nieuwe lemma’s en schrijven we omschrijvingen bij deze nieuwe lemma’s.
 
Handig om te weten: het Cultureel woordenboek is een ANBI-stichting en het betreft hier NIET een betaalde functie, we doen dit allemaal op basis van vrijwilligheid. Er is GEEN vrijwilligersvergoeding mogelijk.
Wat bieden wij wel? Leuk, niet alledaags vrijwilligerswerk, gezellige vergaderingen, verbreding van je kennis en uitbreiding van je netwerk.
 
Lijkt dit je wel wat, heb je vragen of wil je komen kennismaken? Stuur dan een e-mail naar onze voorzitter Jannes van Everdingen: J.vanEverdingen@nvdv.nl.

Momenteel bestaat de redactie uit: Rita Kohnstamm, Jannes van Everdingen, Paul Dijkstra, Ite Rümke (tot eind 2023) en Natascha van der Stelt.