BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > Udo Jürgens
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Udo Jürgens

Udo Jürgen Bockelman (1934-2015) is een Oostenrijkse zanger. Na enkele eerdere pogingen wint hij in 1966 het Eurovisiesongfestival met Merci Chérie. Dat is het begin van zijn wereldwijde populariteit: hij wordt een van de bekendste Duitstalige zangers aller tijden. Het grootste deel van zijn repertoire bestaat uit schlagers . In Nederland wordt Griechischer Wein (1975) zijn grootste hit.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop