BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Tricky

Tricky (eigen naam Adrian Thaws, 1968) is een Engelse rapper, die geldt als een van de belangrijkste triphop exponent van de jaren ’90. In 1991 werkt hij mee aan het debuutalbum van Massive Attack . Zijn eigen debuut heet Maxinquaye (1995) en is genoemd naar zijn jong overleden moeder. De muziek is experimenteel en is beïnvloed door dubstep , jazz en rock . In Nederland worden het zesde album Blowback (2001) en de daarvan afkomstige single Simple Creed het populairst.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop