BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Traffic

Engelse popgroep rond zanger Steve Winwood die in 1967 ontstaat na zijn vertrek uit The Spencer Davis Group . De muziek is voor die tijd zeer bijzonder, mede door het gebruik van instrumenten als sitar, mellotron, harpsichord en diverse blaasinstrumenten. De eerste singles Paper Sun en Hole In My Shoe (beide 1967) zijn meteen grote hits, ook in Nederland. Als Winwood in 1969 vertrekt naar Blind Faith weet Traffic in 1970 nog één goed album te maken (John Barleycorn Must Die) maar daarna wordt het hoge niveau van het begin niet meer gehaald.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop