BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > Tom Verlaine
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Tom Verlaine

Tom Verlaine (echte naam Thomas Miller, 1949) is een Amerikaanse zanger, gitarist en componist. In 1973 richt hij de band Television op waarmee hij zijn eerste twee albums maakt. Het debuut, Marquee Moon (1978), is een klassieker vanwege het bijzondere gitaarspel met contra-ritmes en after-beat-akkoorden. Na het uiteenvallen van deze band begint hij een solocarrière en brengt een tiental albums uit onder eigen naam. De ongewone gitaarstijl blijft, maar de teksten – die in de Televisionperiode een sterk psychologische inslag hebben – worden veel romantischer.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop