BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > Throwing Muses
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Throwing Muses

Amerikaanse alternatieve rockband , in 1983 opgericht door de zangeressen Kristin Hersh en Tanya Donelly. Zij zijn ook verantwoordelijk voor de composities van de groep, die gekenmerkt zijn door een wisselend tempo, onorthodoxe structuur en surrealistische teksten. In 1990 vertrekt Tanya Donelly naar The Breeders en begint vervolgens haar eigen band Belly. Kristin Hersh blijft in de groep maar maakt daarnaast sinds 1994 ook soloplaten.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop