BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > The Drifters
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

The Drifters

Amerikaanse zwarte rhythm & blues- , doo-wop- en soulgroep , met een sterk wisselende bezetting van – meestal – vier zangers, waarvan Ben E. King (1938) de bekendste is. Vanaf 1953 zijn ze vooral in Amerika mateloos populair. Hun bekendste nummer is Save the last dance for me. King begint in 1961 een solocarrière en is ook daarmee succesvol: beroemd is vooral het nummer Stand by me dat door veel andere zangers is gecoverd.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop