BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > The Buzzcocks
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

The Buzzcocks

Engelse punkgroep, opgericht in 1976 door Pete Shelley (1955) en Howard Devoto (1952). De laatste stapt er na twee jaar uit om de groep Magazine te beginnen. De overige leden gaan door maar de muziek verandert wel: minder punk , meer romantiek en meer experimenten en diepzinnigheid in de teksten. De singlesuccessen uit de begintijd – met de snelle en energieke punkstijl van de groep – verdwijnen dan wel. Na een onderbreking van 1981 tot 1989 wordt de groep heropgericht.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop