BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > Patsy Cline
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Patsy Cline

Patsy Cline (geboortenaam Virginia Patterson Hensley, 1932-1963) is een Amerikaanse countryzangeres die ondanks haar korte carrière grote invloed heeft gehad op de Amerikaanse popmuziek. Na een start als rockabillyzangeres schakelt ze over op muziek die op de grens van de country en de pop liggen. Met nummers als Crazy (van Willie Nelson) wordt ze beroemd totdat ze (na eerder een ernstig auto-ongeluk te hebben overleefd) omkomt in een vliegtuigcrash.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop