BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > Matthew Sweet
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Matthew Sweet

Sidney Matthew Sweet (1964) is een Amerikaanse singer-songwriter en gitarist. In de jaren ’80 maakt hij enkele door muziekcritici hoog gewaardeerde powerpop platen zonder commercieel succes. Dat succes komt wel in de jaren ’90 vanaf het album Girlfriend (1991) en de daarvan afkomstige singles Girlfriend en I’ve Been Waiting. De videoclips van deze twee nummers zijn bijzonder omdat ze gebruik maken van karakters uit Japanse animefilms. Latere platen laten nogal wisselende stijlen horen.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop