BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > Lonnie Johnson
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Lonnie Johnson

Alonzo Johnson (1899-1970) is een Amerikaanse violist en gitarist, die er voor zorgt dat zowel de gitaar als de viool een erkend instrument worden in de jazz. Hij is de eerste die optreedt met een elektrisch versterkte viool. Geleidelijk wordt de gitaar zijn belangrijkste instrument en de blues zijn belangrijkste muziek. Hij speelt met o.a. Louis Armstrong en Duke Ellington en beïnvloedt veel andere gitaristen zoals Django Reinhardt , Robert Johnson en B.B. King.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop