BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > Katrina and the Waves
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Katrina and the Waves

Engels-Amerikaanse rockband rond zangeres Katrina Leskanich (1960). In de jaren ’80 en ’90 slagen ze er – na een wat moeizame start – in om zowel Amerika, Engeland als het Europese vasteland te veroveren met krachtige muziek die voldoende 'poppy' is om een breed publiek te bereiken. Hoewel het lied Walking On Sunshine (1985) wereldwijd de grootste hit is wordt de band in één klap veel bekender door in 1997 met Love Shine A Light het Eurovisie Songfestival te winnenvorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop