BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > Joe Satriani
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Joe Satriani

Joseph Satriani (1956) is een Amerikaans gitarist, componist en muziekdocent. Vanaf het uitbrengen van zijn eerste album Not Of This Earth (1986) dwingt hij bij velen grote bewondering af vanwege zijn virtuoze gitaartechniek, zijn snelle spel en zijn grote kennis van pop, jazz en klassieke muziek, zoals die doorklinken in zijn composities. Zijn voor het grote publiek meest toegankelijke en daardoor best verkochte album is het volledig instrumentale The Extremist (1992), een ondanks de titel zeer ingetogen plaat.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop