BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > Howlin’ Wolf
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Howlin’ Wolf

Howlin’ Wolf (echte naam Chester Arthur Burnett, 1910-1976) is een Amerikaanse blueszanger, gitarist en mondharmonicaspeler, die met zijn donkere en onheilspellende stem een van de belangrijkste vertolkers was van de Deltablues. Met name in de jaren ’50 was hij samen met Muddy Waters de invloedrijkste bluesmuzikant van Amerika. Hij heeft grote invloed gehad op de muziek van The Beatles , The Rolling Stones , Jimmy Page en Eric Clapton .vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop