BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > Glen Campbell
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Glen Campbell

Glen Travis Campbell (1936) is een Amerikaanse country & western en popzanger. In de jaren ’50 en ’60 ligt de nadruk op country. Daarnaast is hij sessiemuzikant op platen van o.a. Dean Martin, Nat King Cole, The Monkees , Frank Sinatra , Elvis Presley en The Beach Boys . Met die laatste groep treedt hij ook enkele maanden op als vervanger van Brian Wilson. Van zijn ruim 70 albums zijn er bijna 50 miljoen verkocht. In 1975 heeft hij zijn grootste hit in de Benelux met Rhinestone Cowboy (1967)vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop