BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > Fairport Convention
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Fairport Convention

Belangrijkste folkrockgroep uit de geschiedenis, in 1967 opgericht door gitaristen Simon Nicol en Richard Thompson en bassist Ashley Hutchings, kort daarna versterkt met zanger Ian Matthews en drummer Martin Lamble. Vanaf het tweede album vervangt Sandy Denny de oorspronkelijke zangeres Judy Dyble, die de groep Trader Horne begint. Daarna vertrekt ook Ian Matthews en wordt de muziek steeds meer gebaseerd op Engelse traditionals. Er zijn nog veel meer wijzigingen in de bezetting: belangrijk zijn de komst van jazzdrummer Dave Mattacks en violist Dave Swarbrick in 1969. Hoewel de groep nog steeds platen maakt en optreedt worden de eerste tien jaar beschouwd als hun beste periode.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop