BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Hoofdstukken > Populaire muziek > Alex Chilton
Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Alex Chilton

Alex (William Alexander) Chilton (1950-2010) is een Amerikaanse zanger, componist en gitarist. In 1966 wordt hij de zanger van de Box Tops en heeft daarmee meteen een wereldwijde nummer-1 hit: The Letter, in een stijl die bekend staat als 'blanke soul' . In 1971 is hij medeoprichter van de powerpop band Big Star. Tot 1974 maakt hij met die groep twee albums, die lovende kritieken ontvangen maar matig verkopen. Van 1974 tot 1993 treedt hij met een eigen band op en brengt daarmee ook negen albums uit. Daarna wordt Big Star heropgericht en die blijft bestaan tot zijn dood.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstukGratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop