Peter R. de Vries

Peter Rudolf de Vries (1956-2021) was een Nederlandse misdaadverslaggever, die gedurende vele jaren een televisieprogramma maakte onder zijn eigen naam. Onderdelen van dit programma werden soms gemaakt met een verborgen camera. Het programma heeft een aantal malen geleid tot het vinden van de echte daders van criminele activiteiten en het vrijlaten van ten onrechte veroordeelden, zoals in de Puttense moordzaak. Ook schreef hij een boek over de ontvoering van Freddie Heineken, dat in de Verenigde Staten werd verfilmd.
Peter R. de Vries heeft zijn grootste successen behaald met zogenaamde cold cases: misdaden die al lange tijd niet zijn opgelost. Als steun en toeverlaat van de familie speelde hij een belangrijke rol in de zaak van de moord op de 10-jarige Nicky Verstappen in 1998, waarvoor in 2018 een verdachte kon worden aangehouden.
Peter R. de Vries werd 6 juli 2021 neergeschoten in Amsterdam en overleed een aantal dagen later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De moordaanslag wordt in verband gebracht met het feit dat hij vertrouwenspersoon was van de kroongetuige in het Marengo-proces. In deze zaak staan 17 personen terecht op verdenking van deelname aan een criminele organisatie en (in wisselende samenstelling) van betrokkenheid bij 6 moorden, 4 pogingen tot moord en van het voorbereiden van liquidaties.

Quizvraag v/d week

Woord v/d week

Meest gezocht deze week

Wie werd in het bijbelboek Genisis verkocht door zijn broers en kwam in Egypte terecht?


JUIST!NIET JUIST!

Jozef de aartsvader

Aarde, weer en klimaat > weer, klimaat en atmosfeer

biodiversiteit

Biodiversiteit is het vóórkomen van verschillende levende organismen, hun variabiliteit en samenhang in een bepaald gebied. De variabiliteit betreft niet alleen de uiterlijke kenmerken maar ook de genetische.