Martien van Goor

Martien van Goor (Haarlem 1944) studeerde in 1976 af aan de Amsterdamse Academie van Bouwkunst. In 1981 werd hij partner in Greiner Van Goor Architecten, tegenwoordig GREINER VAN GOOR HUIJTEN ARCHITECTEN. Het bureau is gespecialiseerd in zowel nieuwbouw als restauratie van theaters, musea, gebouwen voor de (geestelijke) gezondheidszorg, scholen, kantoorgebouwen, interieurs en haalbaarheidsstudies.
Voorbeelden van zijn werk zijn: renovatie/restauratie en nieuw toneelhuis Koninklijk Theater Carré, nieuwbouw Theater De Spiegel Zwolle, nieuwbouw Cultureel Kwartier Assen, renovatie en uitbreiding Van Gogh Museum Amsterdam, renovatie en uitbreiding Rijksmuseum van Oudheden te Leiden, nieuwbouw Academisch Psychiatrisch Centrum bij het AMC in Amsterdam, inrichting tentoonstelling “Van Gogh en Gauguin” in de nieuwe vleugel van het Van Gogh Museum, inrichting Mihotentoonstelling in het Rijksmuseum van Oudheden Leiden.
Hij is lid van BNA, OISTAT (organisation international des scénographes, techniciens et architectes de théâtre), en is curator van de Nederlandse  architectuurinzending voor de Praagse Quadriënnale. Van 2001 tot 2008 was hij lid van de Welstandscommissie van de Gemeente Utrecht, verder was hij jarenlang actief lid van de STAGG (stichting architectuuronderzoek gebouwen voor de gezondheidszorg), thans BNA onderzoek.