BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

Marion van Bussel-Eijlander (1946) studeerde vertaalkunde en middeleeuwse geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Zij werkte als vertaalster en was enkele jaren redactiesecretaris bij de Historische Vereniging Holland. Van 1979 tot 1988 doceerde zij middeleeuwse geschiedenis aan de School voor Taal- en Letterkunde (tegenwoordig Haagse Hogeschool) in Den Haag. Van 1988 tot 2002 was zij als docente verbonden aan de leerstoelgroep middeleeuwse geschiedenis van de Universiteit van Amsterdam.
Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop