BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

       Marieke BaanDrs. Marieke Baan is Hoofd Communicatie van de Nederlandse  Onderzoekschool voor Astronomie (NOVA). Na een carrière in de journalistiek houdt zij zich sinds 2005 bezig met voorlichting over sterrenkunde naar de pers, het onderwijs en het algemene publiek. NOVA  is het samenwerkingsverband van de sterrenkunde-instituten van de universiteiten van Amsterdam, Groningen, Leiden, Nijmegen en Utrecht. NOVA leidt top-astronomen op en bouwt, vaak in internationaal verband, mee aan de telescopen van de toekomst. Meer informatie op www.astronomie.nl. Voor dit hoofdstuk werkte zij samen met Eddy Echternach, redacteur,  auteur en vertaler van populair-wetenschappelijke artikelen en boeken. 
Sterrenkunde is zijn specialisatie.
Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop