BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

       Liesbeth Koenen

Liesbeth Koenen (1958) studeerde algemene taalwetenschap in Amsterdam. Sinds 1986 is ze freelance journaliste en schrijft ze, vaak over taal en over hersenen, voor onder meer NRC Handelsblad. Onder de titel Het vermogen te verlangen (9 letters), gesprekken over taal en het menselijk brein verschenen drie edities van haar interviews met taalspecialisten.

Met Tony Bloem en Ruud Janssen maakte ze Gebarentaal, de taal van doven in Nederland en samen met Rik Smits schreef ze onder meer het Handboek Nederlands. Over de periode na haar vaders herseninfarct verscheen Hoe mijn vader zijn woorden terugvond
Liesbeth Koenen levert ook bijdragen aan radio- en tv-programma's en was tientallen jaren redacteur van Akademie Nieuws (nieuwsbrief van de KNAW) en gastdocent bij de Stichting Cursussen Wetenschapscorrespondentie. Tegenwoordig is ze verbonden  aan de Postacademische Dagblad Opleiding Journalistiek van de Erasmus Universiteit en geeft ze trainingen-op-maat aan (groepen) onderzoekers die willen leren hun eigen werk toegankelijk te maken voor de buitenwereld.

Zie ook haar eigen Website en een Wikipedia-artikel. 

 
Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop