BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

echografie

Onderzoeksmethode die werkt met teruggekaatste hoogfrequente geluidsgolven (ultrageluid) die voor mensen niet waarneembaar zijn. Via een microfoontje dat de geluidsgolven uitzendt en weer ontvangt, kunnen afbeeldingen worden gemaakt van inwendige organen, bijvoorbeeld van het hart of van de bovenbuikorganen, zoals lever, galblaas en alvleesklier .
De grootste bekendheid heeft het onderzoek gekregen door onderzoek tijdens de zwangerschap, waarbij onder andere het bewegende hart van het embryo zichtbaar kan worden gemaakt, maar ook door metingen van de schedel de duur van de zwangerschap kan worden vastgesteld.vorige
in dit hoofdstuk
volgende
in dit hoofdstuk

Deel dit lemma:

Volg CultureelWoordenboek.nl:Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de schrijvers worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat financiële steun nodig. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over. Hoe?
Kijk onder Vriend worden?

       heeldehuid

paginatop