BEKNOPTE
ENCYCLOPEDIE
VOOR DE ALGEMENE
ONTWIKKELING

Met deze knop laat u zich verrassen. Het programma kiest willekeurig een onderwerp. U kunt deze functie ook gebruiken voor een kennisquiz.

       i-rumke Ite Rümke (1938) studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam. Zij werkte enkele jaren bij uitgeverij Polak & Van Gennep. Zij was van 1971 tot 1981 hoofdredacteur van een maandblad over menselijke relaties en werd daarna redacteur van NRC Handelslbad , waar zij tot haar prepensioen eind 1999 diverse functies bekleedde (o.a. als chef van het Zaterdags Bijvoegsel).
Gratis maar niet voor niks
De inhoud van het Cultureel Woordenboek is gratis, want de medewerkers en redac-tie worden niet betaald. Maar hosting en webbeheer krijgen we niet voor niks. We hebben dus wat finan-ciële steun nodig, ook voor het promoten van deze website. Wordt onze helpende vriend en maak € 12 (of meer) over op rekening NL91INGB0004558352 tnv Stichting Cultureel Woordenboek.

Omdat de belastingdienst onze Stichting heeft erkend als een 'Culturele ANBI' is deze gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting! Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken.

paginatop