multiculturele samenleving

Nederland is van oorsprong onderdeel van het westerse cultuurgebied met een joods-christelijke traditie. Door migranten uit andere cultuurgebieden met hun eigen godsdienst, taal en andere culturele uitingen, veranderde de Nederlandse samenleving enigszins. Ongeveer 23,1 % van de Nederlanders had volgens het CBS op 1 januari 2018 een migratieachtergrond. Ruim 76,9% van de Nederlanders had geen migratieachtergrond.
We leven nu dus in een multiculturele samenleving, en sommigen gaan ervan uit dat mensen met een Nederlandse achtergrond (beide ouders zijn in Nederland geboren) en Nederlanders met een migratieachtergrond (ten minste één ouder is in het buitenland geboren) in harmonie kunnen samenleven en elkaar beïnvloeden. Anderen leggen juist de nadruk op de gevaren van de multiculturele samenleving voor de oorspronkelijke Nederlandse cultuur.

Quizvraag v/d week

Woord v/d week

Meest gezocht deze week

Welke veldheer trok met zijn leger en olifanten over de Alpen naar Italië?


JUIST!NIET JUIST!

Hannibal

Mythologie > Grieks-Romeins

Demeter

In de Griekse mythologie de godin van de vruchtbaarheid en de aarde, die de vruchten voortbrengt, in het bijzonder de granen. Uit haar verbintenis met Zeus (haar broer) kreeg zij een dochter, Persefone. Toen Persefone door Hades naar de onderwereld was ontvoerd, ging Demeter haar zoeken. Zij dwaalde over de aarde, die al die tijd geen graan voortbracht. De winter was over het land gekomen. Zeus zond uiteindelijk Hermes naar de onderwereld, met de opdracht Persefone naar haar moeder terug te brengen. Zij moest voortaan een derde deel van het jaar in de onderwereld doorbrengen en de overige tijd op aarde. Dit symboliseerde de wisseling van de seizoenen.